WI-FI KAMERA KURULUMU NASIL YAPILIR?

WI-FI KAMERA KURULUMU NASIL YAPILIR?

Bu yazımızda da sizlerle birlikte wi-fi kamera kurulumu nasıl yapılır konusuna değineceğiz.

Basit bir şekilde kurulabilecek wi-fi kamera adeta telefon şarj aletine benzetilmektedir. Bu kamerayı telefona veyahut mobil cihazlarınıza bağlamanız durumunda istediğiniz mobil ağlarınızdan istediğiniz yerden bağlanabilecek, aktifleştirebilirsiniz.

Giriş seviyesinde bir kullanıcının dahi rahatlıkla kullanabileceği gelişmiş bu sistem, herkesin anlayabileceği özelliklerle donatılmıştır. Tavana montajı da yapılabilen bu kameraların kayıt yapmasını istemeniz halinde içerisine hafıza kartı da yerleştirebilmektesiniz.

İlk etapta mobil cihazlarımızı açmalı, play storeden kamera markanızı bulmalı, uygulamayı açmalı ve sağ üst köşedeki” + “işaretine tıklayıp kamerayı uygulamaya eklenmelidir. Cihaz ekle kısmından cihazı modelini seçerek yüklemeli, bağlantı yalnızca wi-fi ağıyla olmamakta bunun yanı sıra güç bağlantısı olmaktadır. Telefonlarınızı şarja takarcasına yaptığınız bu işlem neticesinde, kurulumuz gerçekleşecektir.

Bu noktada kamerayı aktif halde kullanabilmek için cihazda yeşil ışığın yanıp sönmesi gerekmektedir. Daha sonrasında kamerayı hazırlama sekmesine tıklamalı ve ses duyana değin tuşa basılı tutmak gerekmektedir. Sesin ardından “bip sesini duydum" sekmesine basılı tutmalı ve bu butonuna seçmelisiniz. Bip sesini duymadığınız takdirde yapmanız gerekenleri sistem sizlere sunmaktadır.

wi-fi kamera-1

Kablosuz Kamera Sistemleri Nasıl Çalışır?

Bu başlığımızda da kablosuz kamera sistemleri nasıl çalışır? Konusuna değineceğiz. Kablosuz güvenlik kameraları kamera videolarının bir RF vericisi tarafından iletilmesiyle çalışmaktadır. Monitörünüz aracılığıyla resim ve videolarınıza kolayca erişmek için bir bağlantıya sahip olursunuz. Güvenlik kameraları ilk çıktığı zamanlarda işlev görmek için bir elektrik kaynağına ihtiyaç duymaktaydı. Günümüzde de birçok kamera sistemi bu şekilde çalışmaktadır.

Bu şekilde çalışan kameralar video sinyallerini televizyon veya bilgisayara aktarmak için bir video kablosunu ihtiyaç duyulmaktadır. Birçok kişi bu video kayıtlarına daha sonra da erişim sağlayabilmek için bilgisayar veya Bulut depolama alanlarını kullanmaktadırlar. Kablosuz güvenlik kameraları kablolu güvenlik kameralarından daha kullanışlı ve güvenilirdir.

Kablolu güvenlik kameraları evin elektrik sistemlerine bağlanırken kablosuz güvenlik kameraları Wi-Fi gibi ağlara bağlı şekilde işlev görmektedir. Kablosuz güvenlik kameralarının çoğu 30 dakikadan kısa sürede kurulabilmektedir. Kablosuz güvenlik kameraları kablolu sistemlere oranla hem daha kullanışlı hem de taşınma kolaylığına sahiptir.

wi-fi kamera-2

Wi-fi Kameranın Avantajları

Wi-fi kamerasının avantajları bir hayli fazla olup Kablosuz wifi kameralarının kurulumu son derece basit bir işleyişe sahiptir. Kablolu kamera sistemine nazaran çok daha kolay olmaktadır. Kablolu kamera sistemleri ev ortamında elektrik sistemlerine bağlanarak kullanılmaktadır. Bu sebeple de wifi kamerasının kurulması için profesyonel destek alınmalı, olası sorunların böylelikle önü alınmalıdır. Belirtmekte fayda var ki kablosuz wifi kameraları gerekli talimatlara uyulması noktasında diğer tüm sistemlerden çok daha güvenilir olmakta, kurulum işlemi kısa sürede gerçekleştirilebilmektedir.

Wi-Fi Kamera Sistemleri

Wi-Fi Kameraların bilinen birçok sistemi mevcuttur. Güvenlik kamerası ürünleri birçok marka tarafından kalitede modeline göre değişen fiyat aralığında kullanıcılarına sunulmaktadır. Hayatımızda güvenlik yönüyle büyük bir önem teşkil eden Wi-Fi kamera sistemleri gelişen ve ilerleyen teknoloji ile birlikte oldukça ilerlemiş pek çok farklı sistem gelişmiştir. Pilli kablosuz kamera sistemleri hem veri için hem de güç kaynağı yönüyle kablo gerektirmektedir.

Peki, Wi-fi kamera kurulumu nasıl yapılır? Adından da anlaşılacağı gibi pillerle çalışan Wi-Fi kamera sistemleri elektriğe ihtiyaç duymamaktadır. Fakat bataryanızın ömrü, kayıt altına almak istediğiniz video için tehlike teşkil etmektedir. Güneş enerjili kamera sistemleri de başka bir seçenek olarak piyasada yer edinmektedir. Güneş enerjili kamera sistemlerinizin çalışması için sadece güneş paneline veya güneş enerjisini depolamak için pilli bir kameraya ihtiyacınız vardır.

gun-web-portal-kücük

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp